Tagga

Nu är det snart ett nytt år och det ska såklart firas!! 2013, vilket år... Men nu blickas det framåt mot nya roliga äventyr<3 
 
 Ha en fantastiskt kväll alla och glöm inte att just Du är värdefull <3

Uppe med tuppen

Då var det dax för en ny och spännande jobbdag :) Slutar vid tre och då ska jag träffa Jesper, som jag inte träffat på hur länge som helst nu. Ja, i alla fall inte på en hel vecka.. Herre vad tiden går fort, det är ju redan nyår på tisdag.. Aja, en dag i taget. Kramizz på er alla
 
 

Här finns jobben 2018

Dem mest sökta utbildningarna idag: Jurist, läkare, psykolog & socionom!
 
                                                      
 
 
Cina Burman går tredje terminen på specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning vård av äldre. Hennes kunskaper gör henne mycket attraktiv på arbetsmarknaden – men tyvärr syns det inte i lönekuvertet.
 
 
 
 

                                                             
 
 
Fler sökande men färre antagna. Civilingenjörsutbildningen ökar mycket i popularitet men allra högst konkurrens om platserna är det på psykolog- och veterinärutbildningen. Det visar en ny rapport om antagningen till högskolan ht 2013.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gymnasielärare inom yrkesämnen, arbetsterapeut och receptarie är tre yrken där konkurrensen om jobben bedöms liten om fem år.
 
 
 
 
 
Stora brister inom dessa yrken om 5 år..
 
Läkare, arkitekter, sjuksköterskor, gymnasielärare, sjukgymnaster, sjöbefäl, tandläkare & audionom är bara några av alla yrken det om några år kommer vara brist på. Detta pga att många går i pension, lön och antagningspoäng. 
 
Troligen ett överskott av dess yrken om 5 år..

Samhällsvetare, sång och teateryrken, turismyrken, lärare inom grundskolan, journalist, hälsopedagog, jobb inom film, radio eller tv, bibleotikarie och designer. I vissa av dessa yrken är det redan ett överskott idag och utbudet är större än efterfrågan.
 
 
 
Källa: http://www.metro.se/metrojobb/hela-listan-alla-heta-yrken/Objgku!23_0049-45/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My phone is back

 
Jag kan inte beskriva lyckan som uppstod när jag fick brevet idag om att min telefon hade kommit in till hittegods. För precis två veckor sedan uppstod paniken då den försvann på bussen.. Är så lycklig och glad :)
Jag kommer somna så gott inatt
 

"Vi kämpar på, men ingen kämpar för oss"

Dagen innan julafton läste jag en artikel i gp om arbetssituationen inom vården idag. Mathilda Wahlström sjuksköterska på onkologen vid Sahlgrenska universitetssjukhuset SU, berättar om sitt fina arbete med mindre fina förutsättningar. Hon berättar i artikeln om sin lön, vilket jag tycker är allt för lågt för ett sådant arbete. Hon berättar om hur vårdpersonal slutar och det är på många håll stora brister idag. Detta berörde i alla fall mig väldigt mycket och ja, det är dax för en ändring!!
 

"Kära makthavare, politiker, Sahlgrenskas ledning; Hur har ni tänkt här? Och hur kan vi än i dag ha politiker som förespråkar skattesänkningar? Jag tror att det är hög tid för er som känner er träffade att tänka om!

En vacker dag gäller det dig. Du är i behov av vård, tar dig till Sahlgrenska och knackar på detta anrika sjukhus dörr och snipp snapp snut, ingen öppnar och du tänker ”när tog alla sjuksköterskor slut?”

Ja, när du eller någon du älskar drabbas, vem ska hjälpa er i kampen mot er cancer då? Jag misstänker att du önskat att du hade en sjuksköterska som stod vid din sida, genom stunder av gråt, smärta och skratt.

Jag vill vara den som står där och tar emot er när livet visar sig från sin fulaste sida, jag vill hjälpa er med det jag kan. Ännu står jag där men med den arbetsbelastning som jag har i dag vet jag inte hur länge till jag kommer att orka stå stark.

Jag önskar mig en god och hållbar arbetsmiljö i julklapp så att jag får chansen att hålla dig i handen genom livets svåra stunder.

Jag hoppas att jag skapat en klump i halsen på dig. Det är dags att öppna ögonen. Värnar du om en god vård är det hög tid att agera."

För att läsa hela artikeln, klicka här 


GOD JUL

Jag önskar er alla en riktigt god jul <3

Julyra

Har jobbat hela helgen, varit ledig idag men ska på och jobba imorgon igen :) Mycket, men kul!! Smiter lite från julen och all stress vad det nu innebär. Idag då jag har varit ledig så har jag sprungit runt som en vilsen katt och letat julklappar till alla nära och kära :) Den bästa dagen såhär runt jul tycker jag är idag, dagen innan. Då man äter den nygjorda skinkan, sitter hela familjen framför tven och kollar på uppesittarkvällen och spelar bingolotto.
 

Jag vill ha sol och värme

Jag vill ha sol och värme nu. Komma bort från all stress oh press som denna värld för tillfället ger mig. För ett tag sedan fick jag min mammas cykel stulen och i fredags tappade jag min telefon på bussen.. MItt huvud är inte riktigt med för tillfället. Jag behöver energi, ganska så snart ska jag tala om!!!
 
Jag saknar tiden vi hade i Side så mycket och jag vill ut i världen med dig igen. Allt var så bra, det var bara du och jag och vi gjorde allt bara för oss <3 Men vår tid kommer snart igen, det dröjer inte länge
Det kommer alltid att vara du och jag, oavsett vad som händer <3

Tredje advent


Myys

Veckorna och dagarna går så fort. Snart är det jul, sedan nyår och den sista terminen i skolan forever. Om jag inte vill plugga vidare sedan då såklart.Det finns så mycket jag vill och kan tänka mig att göra efter gymnasiet. Men jag som vanligt tänker alltid, "det är långt kvar, jag har tid". Men det är faktiskt inte långt kvar nu.
 
Världens förkyldning har jag åkt på i alla fall vilket inte är så roligt. Skönt med helg nu i alla fall!! Jag ska bara slappa och ta det lugnt. Måste plugga lite då jag har 5 inlämningar som ska vara klara innan nästa fredag...
 
 

Always

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Så kan det gå när man försöker "skoja"

Han ska lura sin flickavän på deras 5 årsdag men det blir inte riktigt som han tänk sig. Han berättar att han varit otrogen vilket han inte har. Tanken var en prank som han sedan skulle lägga ut på youtube... LÄNK

Fredag och idolfinal

Sitter limmad i soffan framför idol med min älskade familj och en chipsskål i knät. Min fredag är räddad :) På senaste tiden har jag blivit så omotiverad till skolan. Det räcker att jag kollar på alla uppgifter jag har så ger jag upp. Jag vet ju att jag kan egentligen, om jag bara sätter mig ner och gör det.. Men är så trött på allt som har med skolan att göra. Tycker dock det är så sjukt roligt på praktiken och allt blir ju även tusen gånger roligare när man har så underbara handledare vid ens sida <3
 
Vem blir kvällens vinnare?
 

Please, be good