7 tips för fina naglar

Håll naglarna rena. Det är förstås det första steget mot vackrare naglar. Du gör rent dem regelbundet. Om du låter smuts och infektioner ta plats inne i naglarna förlorar du chansen att reparera dem och ge dem lystern tillbaka. Och finns det något äckligare än naglar fulla av smuts. Ge dina naglar tid och uppmärksamhet så blir de fina.

Misshandla inte dina naglar. Det är lika viktigt som att hålla dem rena. Att bita, peta med dem eller dra i saker med naglarna är som att bjuda in skador i naglarna.

Fila naglarna regelbundet. Det håller dem i form och får dem att se snygga ut. När du filar naglarna försvinner också smuts och andra skadliga partiklar tillsammans med döda hudceller bort. När dina gamla hudceller är borta ersätts dem med ny fin hud som får dina naglar att se ännu bättre ut.

Ta hand om nagelbanden. Många undviker att bita på naglarna men det slutar med att de biter på nagelbanden istället. Att bita på nagelbanden förstör nageltillväxten. Att ta hand om nagelbanden är en av de viktigaste sakerna att göra eftersom nagelbanden skyddar dina naglar från infektioner. Det enda du behöver göra är att massera dem med nagelbandskräm/olja ibland. På det sättet bibehåller du en bra blodcirkulation som hjälper till att få naglarna att växa bättre.

Undvik aceton. Ja, det är sant. Aceton är som gift för dina naglar. Det torkar upp naglarna men tar också bort naglarnas naturliga lyster. När dina naglar förlorat sin lyster kan inte ens den bästa nagellack rädda dem.

Smörj in naglarna. Det bästa sättet att ta hand om naglarna är att hålla dem insmorda. Du kan använda samma kräm som du använder till händerna.

Ät bra. Allt som är skrivit är bra metoder för att ta hand om dina naglar men det är lika viktigt vad du äter bra. Fullkorn, färska grönsaker och frukt, proteinrik seafood och fibrer gör stor skillnad. Att dricka mycket vatten ger också naglarna mer lyster och spänst till dina naglar.
 
 




NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR