"Från anorexia till fitnessguru"

Jag läste en om en vädigt viljestark och cool tjej idag på aftonbladet. Det handlade om en tjej. Antonia 18 år som tog sig ur kampen från en svår sjukdom, anorexi. Hennes berättelse går just nu över hela världen och hon har flera tusen människor som följer hennes kamp på instagram och hennes blogg.
 
 
 
 
 
 
"Läkarna trodde inte att hon skulle överlevt en natt till på egen hand.

Men Antonia Eriksson, 18, har besegrat anorexia med sociala medier till hjälp och hennes berättelse sprids nu över världen."

– Mitt mål är att inspirera andra och visa att det går att bli frisk, säger Antonia till Aftonbladet.

 

 

 

 

 

 
 
Allt går och allt är möljigt om man bara vill och är motiverad!! :) Inget är ristat i sten, livet kan vända <3

♕ Wiilow [Foto Tankar Känslor]

Hon är grym som gett sig fan på att bryta sig ur, sånt uppskattas och gillas.

2014-01-07 @ 01:17:31
URL: http://wiilow.blogg.se
♕ Agnes LL

Hoppas bara att hon även mår bra psykiskt. Tror det är viktigt att hitta en balans på "nyttiga livet" efteråt, även om kroppen mår bra. Jag tror många som blivit friska från anorexi övergår till denna överdrivna nyttighet/träning, vilket inte är bra om det blir just överdrivet.

Dock vet jag självklart inte hur just denna tjejen mår, och hon mår kanske jättebra psykiskt också med hennes livsstil. Det är ju även viktigt att inte skapa sig ett liv där man enbart trycker i sig onyttigheter efter sjukdomen. Det kanske många också ofta känner sig bli tvungna att göra, eftersom de vill "bevisa" sin friskhet (vilket inte heller är friskt). Att återgå till samma beteende (eventuellt förbättrat) som man hade tidigare när man var frisk är nog bäst.

Svar: Jag håller verkligen med dig. Det handlar inte bara om att få en "friskt" vikt utan även ett bra psykiskt mående. Det känns väl kanske som om hon mår bra eftersom hon till och med ställer upp på en artikel om henne i gp. Men det gäller ju såklart att må bra i sig själv och inte bara för att bevisa det för alla andra!! :)
Nathalie

2014-02-08 @ 15:53:35
URL: http://agnesll.spotlife.se/



NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR